Helsingistä sateenkaarikaupunki?

Osallistuin tänään Helsingin kaupungin historian ensimmäiseen sateenkaariasukasiltaan! Oli ilo nähdä tämä ilta konkreettisena eleenä Helsingin pormestaristolta ja toivon että konseptia jatketaan myös tulevina vuosina! Muutama ajatus siitä, miten Helsingissä voitaisiin parantaa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen asemaa Helsingissä.

🌈 Sateenkaarisenioritalon perustaminen. 👉 Asukasillassa tästä kysyttiin ja Helsingin kaupungin vastaus oli, ettei tarvetta eriyttämiselle ole sillä identiteetti ei muuta hoivan tarvetta. Vertaistuki ja turvallinen ympäristö ovat kuitenkin asioita, jotka sateenkaarisenioritalo voisi tarjota, perinteisen palvelutalon sijaan.

🌈 Opetuksen sukupuolisensitiivisyyden lisääminen. 👉 Kriittisin vaihe oman identiteetin kannalta on usein peruskoulun ja toisen asteen aikana. Opetuksen heteronormatiivisuus tai tiedon puute voi viivästyttää oman identiteetin omaksumista turhan pitkäksi.

🌈 Sateenkaarinuorten huomioiminen nuorten palveluissa. 👉 Nuorisotalojen henkilökunnan ja kävijöiden osaamista sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta pitää parantaa. Ei riitä että nuorisotyöntekijöillä on osaamista vaan moninaisuutta tulee käsitellä koko yhteisön kera. Moninaisuuden huomioimista myös nuorten sosiaali- ja terveyspalveluissa tulee parantaa: onko asiantuntijoilla riittävä osaaminen kohdata nuori joka pohtii omaa sukupuolta tai seksuaalisuuttaan? Hyvää Pride-viikkoa!

Kuva: Mikko Kauppinen / Amnesty Finland

Jätä kommentti