Nuoret jotka muuttavat maailmaa

Hanna Kivimäki (1996)

Kuka olet?
Olen kulttuurituotannon opiskelija ja järjestöaktiivi. Vapaa-ajallani opiskelen kieliä, luen kirjoja ja leikin koirani kanssa. Haaveilen saksofonitunneista ja siitä, että oppisin purjehtimaan!

Miten muutat maailmaa?
Oon mukana järjestötoiminnassa, koska mä haluan nähdä maailman muuttuvan sellaiseksi paikaksi, jossa jokainen voi voida hyvin ja elää turvassa. Podin aiemmin huonoa omatuntoa siitä, että mulla on asiat hyvin ja moni ei voi samaistua tähän tunteeseen, minkä vuoksi lähdin mukaan järjestötoimintaan. Haluan että jokainen voi opiskella toimeentulosta murehtimatta, elää oikeudenmukaisessa ja demokraattisessa maailmassa, sekä tehdä töitä työelämässä, jossa jokainen yksilö on yhtä arvokas ja se näkyy sekä kohtelussa että palkassa. Tieto siitä, että omalla toiminnallani ja panostuksellani voin parantaa muiden mahdollisuuksia voida hyvin motivoi minua olemaan aktiivinen järjestöissä.

Miten kannustat muita?
Haluaisin jokaisen, joka pohtii vaikuttamista muistavan, että pieninkin teko on arvokas. Vapaaehtoistyössä saa ja pitääkin olla ylpeä omasta työstään, sillä se saa jaksamaan niinäkin hetkinä kun tuntuu, että veistää marmoria pikkulusikalla. Valintojen tekeminen on vaikuttamista ja siksi, jokainen meistä on vaikuttaja.

Ketä henkilöä arvostat?
Pilvi Torstia. Hän tekee mielestäni politiikkaa arvostettavalla tavalla: nopeasti reagoiden ja nuoria tukien. Hän tukee nuoria eduskuntavaaliehdokkaita kampanjoissaan ja nostaa nuoria esille myös omassaan. Arvostan erityisesti sitä, että hän on mukana eduskunnan Jemen-ystävyysryhmässä ja pyrkii omilla toimillaan vaikuttamaan Suomen aktiivisuuteen Jemenin humanitäärisen kriisin ratkaisijana.

Teksti julkaistu alunperin Allianssin sivuilla.

Jätä kommentti